Voor een werkgever zijn werknemers die zich zowel bewust zijn van hun kwaliteiten als hun valkuilen bijzonder waardevol. Wie zich zeker voelt, ‘lekker in zijn/haar vel zit’, grenzen durft aan te geven maar ook zijn/haar mindere eigenschappen kent, functioneert beter. Het is echter geen vanzelfsprekendheid, en als iemand op het werk regelmatig dezelfde onprettige situaties tegenkomt, hoeft de oorzaak niet per definitie bij de baan zelf te liggen.

Mijn kracht is om op eenvoudige wijze inzichtelijk te krijgen waarom bepaalde situaties zich blijven herhalen. Met de vraag vanuit de werknemer als basis ga ik graag met hem/haar in gesprek, en gaan we op zoek naar de werkelijke oorzaak. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn het samenwerken met anderen, faalangst, conflictvermijding, geen grenzen kunnen stellen, te veel of te weinig verantwoordelijkheid kunnen nemen, perfectionisme, onzekerheid, stress en burn-out. Samen kijken we hoe het anders zou kunnen en wat ervoor nodig is om dit te bereiken.

Met mijn enthousiasme stimuleer ik anderen om aan de slag gaan met hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Daarbij leren zij verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, waardoor nieuwe kwaliteiten naar boven zullen komen en valkuilen beter beheersbaar worden.

 

Zelf heb ik ruim 40 jaar werkervaring in verschillende branches, zowel in loondienst en als zelfstandige en zowel in profit- als in non-profitorganisaties.

 

De gesprekken kunnen op locatie plaatsvinden als daarvoor de mogelijkheid bestaat.